Dansk
 
engelsk
        Bookmark and Share    
 

Afhentning af din killing hos os

Afhentning af din 12 ugers killing hos os:
Aftal gerne afhentningen af din killing i god tid - og gerne 14-21 dage før. Man må forvente, at vi er på arbejde i dagtimerne i hverdagene, og derfor først kan tage imod folk efter ca. kl. 18, men vi er fleksible i det omfang, som det kan lade sig gøre. 
Respekter venligst vores privatliv, og planlæg venligst afhentningen med os, INDEN der bestilles færgebillet osv.!
Vi imødeser at folk ankommer på det aftalte tidspunkt og desuden giver besked via SMS, hvis der er forsinkelse. Da vi ofte har flere afhentninger af killinger samme dag, vælter hele vores program og planlægning, hvis nogen ikke kommer til aftalt tid. Der er sat en time af pr. afhentning af killing, hvis der kommer flere familier og afhenter samme dag. Derfor aftaler vi et fast tidspunkt og ikke et tidsrum, hvor folk bare kan dukke op. 

Killingen der skal afhentes, vil være klar i en transportkasse (i skal dog medbringe jeres egen transportkasse) ca. 15 min før vores aftalte tidspunkt for afhentning. Dette er for, at skabe ro omkring killingen, inden den skal ud på dens rejse. Killingen har ikke andre oplevelser med en transportkasse, end når den har været ved dyrlæge og det er ikke altid en positiv oplevelse, for sådan en lille fyr. Derfor er det vigtigt, at der er ro på ved afhentningen, så den ikke får en alt for stressende start. 
Derud over har vi igennem årene, desværre oplevet alt for mange gange, at de nye familier jagter deres killing rundt i vores hjem i deres iver for, at hele familien skal se det nye vidunder - desværre en rigtig negativ oplevelse, for den lille killing, som vi gerne vil undgå...

Transport kasse:
En stor transportkasse er også nødvendig, specielt ved afhentningsdagen og evt. fremtidige besøg hos dyrlægen. Hvis du skal have to killinger, så køb en transportkasse der er stor nok til at rumme dem begge, også som voksne. Kattene vil være glade for at kunne putte sig ind til hinanden, når de skal transporteres rundt.

Sørg for at køb en transportkasse af ordentlig kvalitet, så den ikke falder fra hinanden når du løfter de tunge katte i den.

Vi anbefaler at killingen/katten bliver transporteret i "Cayman/Ihdra" transport bokse, hvis man ønsker en plastic transportkasse. De er meget stærke og af god kvalitet og vi har brugt dem til transport mange gange gennem årene. Transport boksene er desuden flygodkendte.

OBS!!! Hvis man medbringer en brugt transportkasse til vores katteri/hjem, når man henter sin killing, så lad den venligst stå udenfor på trappen, indtil killingen skal i kassen og afsted!

Dette er pga. den smitterisiko, som kassen udgør ved at have været i kontakt med katte uden for vores katteri. Vores katte lever i et isoleret og rent miljø som indekatte, og alle katte udefra er en potentiel smittekilde, som kan medføre dødelig virus til vores katte og især deres afkom som pga. ung alder endnu ikke har opbygget optimalt immunforsvar!   

Mange katte er kede af at komme i transportkassen, eller måske ligefrem bange for det. I så fald kan det være en fodel, at anvende de transport kurve, som er lavet i flet som en hule med låge på.
Man kan lade den stå fremme til hverdag, hvor man bare fjerner lågen helt. Således er det et trygt og godt sted for katten, fordi transkurven pludselig også er en hule, som den kender.

Hos os er killingerne vante til at lege i disse fletkurve, så en afhentning i en sådan kurv, vil helt sikkert give en roligere hjemtur, end i en plastic transportkasse. Fletkurvene kan købes i flere forskellige størrelser, og vi anbefaler at man køber den største, således at katten også kan være deri som voksen. I killingestadiet, hvor kurven er forholdsvis stor, kan man øge trygheden deri ved brug af flere tæpper. Fragt:
Det er oftest kun ved salg af avlskatte til udlandet (hvor køber kommer langvejs fra med fly), at det kan komme på tale at vi leverer killingen/katten i København/Billund/Tirstrup lufthavn, ellers vil det i de fleste tilfælde være et krav at kattene hentes personligt i vores hjem. I ganske særlige tilfælde kan der også indgåes aftale om, at vi leverer killingen/katten som er solgt til kælekat/familiekat, til det nye hjem (evt. ved handicap hos køber eller lignende).

I tilfælde af at køber rejser til os med tog, møder vi gerne køber på Randers Banegård med killingen/katten den dag den skal flytte hjemme fra os.

Levering af katte/killinger samt møde, skal dog aftales før killingen/katten reserveres, da det ikke blot kan tages forgivet, samt vores accept og privatliv gerne skal passe med aftalen! Fragtomkostningerne dækkes af køber.

Transport ud til os:
Med regional bus: 237 Randers - Gjerlev - Havndal - Hadsund

X-bus 918X: Fra Randers Busterminal (zone 80) (som ligger i gå afstand fra banegården) til Lem v/ldv. (zone 81).

Stå af ved bus stoppestedet på Hadsundvej, ved Lem byskilt - gå afstand til os er ca. 5 min.

Med bybus nr. 14: Kører mandag til fredag fra Randers Busterminal (som ligger i gå afstand fra banegården) til Lem. Stå af ved bus stoppestedet på Tjørnelundsvej.

Med taxa: Ring til Randers taxa på telefon nummer 87113030

DK Meldgaards, Laila & Mads Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Denmark | mail@katterimeldgaards-sibirisk.dk