Dansk
 
engelsk
        Bookmark and Share    
 

Køb af kæle/familie kat

Sibirisk killing solgt til kæl/familiekat

Prisen er 9.500 kr. og inkluderer:
- 2 killinge vaccinationer (som 8 og 12 uger gamle).
- De vil alle uden undtagelse blive neutraliseret (kastreret/steriliseret) inden flytning til det nye hjem - dette er inklusiv i prisen! Alle uden undtagelse neutraliseres.
- De har fået 2 ormekure.
- øretatoveret og indregistreret i det Danske Katteregister.
- Sundhedstjek af dyrlægen med tilhørende sundhedsattest.
- Stamtavle
- Der medfølger lidt killinge foder af mærket Royal Canin samt lidt ynglingslegetøj.
- 2 års garanti

Det kræver naturligvis mange overvejelser, beslutninger og enighed i familien, at anskaffe sig en killing og det skal gerne være et familieforetagende, hvor parterne er fælles om det. Derfor bedes du/I som køber have gjort op, om i er seriøse inden i kontakter os med henblik på reservation af en killing.
Du/I skal naturligvis altid være velkommen til at kontakte os via mail eller messenger, for rådgivning vedr. anskaffelse af killing og racen, for at komme jeres endelige beslutning nærmere.

Vi ønsker alt det bedste for vores katte og derfor vil vi stille en del spørgsmål til jeres forventninger, ønsker og krav til en kommende kat, når i kontakter os. Vi vil gerne vide lidt om hvordan i bor (skal katten være inde og udekat), om i har andre dyr, hvilke forhold katten skal leve under, hvor meget den skal være alene hjemme og også spørge til, hvor meget du kender til racen i forvejen - alt dette for at kunne hjælpe jer til den bedste start med en lille ny killing, samt sikre det er den rette race for jer 😻 


Valg af killing:

Vi har efterhånden solgt killinger til store dele af verden - og alle hjørner af Danmark.
Og vores killinger bliver ofte reserveret lige fra fødslen af, ud fra billeder af dem og deres forældre.

Når killingerne er små er der endnu ikke meget at se, ved et besøg hos os. Vi tager desuden helst ikke imod besøg til vores killinger, før de er 5-6 uger gamle, da de er for små til, at takle den potentielle stress omkring fremmede mennesker. 
En killings personlighed begynder oftest først at vise sig i 8-10 uger alderen. Dernæst så er det en meget intelligent race, som er yderst tilpasningsdygtig og med en personlighed, som udvikler sig socialt igennem hele livet. 

Når det så er sagt, så avler vi naturligvis kun på katte, som er psykisk stabile og med en normalt tempermanet for racen (husk på det er en en-mands-kat, som knytter sig meget til sin ejer, men normalvis ikke har stor interesse i fremmede), samtidig med, at de naturligvis er sunde og raske. 
Vi er det ældste og mest erfarne katteri og Danmark. Det betyder også at vi siden 2004 har opdrættet mange generationer af vores egne katte. Derved kender vi vores avlsmateriale ud og ind og ved, hvad vi skal forvente os af vores killinger. 
Vi sætter en ære og stolthed i at opdrætte gode killinger, med et socialt temperamen. 
Dette sikre dig en god killing ❤️

Hvis man besøger vores killinger i en lidt højere alder, så skal man huske at man kun ser et "øjebliksbillede", idet killingens fremvisning vil afhænge af mange ting. Blandt ander hvordan den har leget med sine søskende i løbet af dagen (er den træt/udkørt, vandt den et killingeslagsmål eller fik den en på mulen og blev nedtrykt), om den lige har spist (ligger den og fordøjer og slår mave), er der varmt i katteriet så killingerne er dvaske, er de lige blevet forskrækket af støvsugeren eller andet. 

Vi har ingen krav om, at folk stiller personligt op, før de godkendes til reservation af en killing. 

 

Venteliste: 
I 2017 stoppede vi med at tilbyde venteliste til potentielle killingekøbere. Desværre har vi igennem årene oplevet, at blive holdt for nar oftere end vi har oplevet, at en opskrivning på ventelisten førte til reservation af en killing. 
Vi har derved brugt ubeskrivelig meget tid på at forsøge at kontakte folk på ventelisten
, når killingerne er født, for enten ikke at blive besvaret eller få at vide at de ikke var interesseret alligevel eller, at de har købt en killing et andet sted!
Det viser sig endvidere, at langt de fleste skriver sig på venteliste hos samtlige katterier, for så at reservere en killing, hos det opdræt, som først kan tilbyde dem en killing. 🙄
Det efterlod så os, gentagne gange, i den situation, at vi ingen købere havde til killingerne, da vi sagde nej til opskrivning af flere, idet vi ikke ville skrive urealistisk mange på ventelisten. 
Det er selvfølgelig super ærgerligt, at det nu går ud over de familier, som rent faktisk er seriøse og som inderligt ønsker sig en Sibirisk kat fra vores katteri. 


DERFOR sælges vores killinger nu ud fra "først til mølle" princippet. Det vil sige, ser du/i en killing, som kan have interesse, så ret henvendelse via messenger (facebook) eller e-mail. Dog forebeholder vi os enhver ret til at takke nej, hvis vi på nogen måde ikke finder hjemmet optimalt eller har en dårlig mavefornemmelse!

Vores killinger annonceres først og fremmest via Facebook og efterfølgende via vores hjemmeside. 

Der gøres dog den undtagelse, at hvis man har købt killing hos os før, og ønsker sig endnu en kat fra os, så kan vi lave en aftale om reservation af killing før annoncering. Det vil sige, at killingerne udbydes hertil ca. ½ døgn før de annonceres, således at der gives et lille forspring med henblik på reservation. 


Reservation af killing: 
Ved reservation af en killing, betales der et reservationsgebyr på 4.000 kr.
En killing betragtes ikke som reserveret før gebyret er lagt, og gebyret er naturligvis altid bindende uanset om køber springer fra. Hvis vi af en eller anden årsag vælger, at annullere reservationen, tilbagebetales gebyret.

Reservationsgebyret trækkes fra prisen på killingen. Gebyret er jeres sikkerhed for, at vi ikke sælger killingen til anden side og vores sikkerhed for, at interessen og reservationen er reel.

Vi påpeger at en mundtlig aftale om reservation, ikke er tilstrækkelig.

Når vi modtager reservationsgebyret, sender vi en underskrevet kvittering. Denne kvittering udfylder vi med den reserverede killings oplysninger, samt vores underskrift. Kvitteringen anvender vi som pre-kontrakt ved indgåelse af aftale om reservation og efterfølgende køb.

Denne kvittering skal ligeledes underskrives af køber, hvorpå en kopi sendes retur til os.

Vær venligst opmærksom på, at killingen skal afhentes i samme uge, som den bliver 12 uger gammel, med mindre andet er aftalt, inden reservationsgebyret er lagt. 

Salgskontrakt; Vi sender også salgskontrakten via e-mail til gennemlæsning - vær venligst opmærksom på, at denne salgskontrakt ikke skal underskrives før det endelig salg, altså på afhentningsdagen af killingen. 
Vi sørger for at have salgskontrakten udfyldt og printet, til dagen for killingens afhentning, således den er klar til den endelige underskrift, når killingen overdrages. 

 

Afhentning af killingen: 
Hvis opdrætter vurderer at killingen ved 12 ugers alderen, ikke er vokset tilstrækkelig fysisk og/eller mentalt, og dermed ikke klar til at forlade opdrætter, kan opdrætter udsætte afhentningstidspunktet til det nye hjem.

Katten overdrages tidligst til ny ejer ved 12 ugers alderen, og når katten minimum vejer 1 kg.

Killingen skal afhentes i samme uge, som den bliver 12 uger gammel. Hvis køber ikke har mulighed for dette, skal opdrætter informeres, og godkende dette, inden reservationsgebyret betales.
Hvis køber ikke kan afhente killingen, i samme uge som den bliver 12 uger, og opdrætter endvidere godkender at beholde killingen længere, tillægges der 500 kr. pr. påbegyndt uge, hvor killingen passes ekstra af opdrætter.

Hvis killingen ikke er afhentet senest når den er 15 uger gammel, uden forudgående aftale, frafalder købers reservation, hvilket betyder at depositum er tabt og opdrætter har ret til at sælge killingen til anden side!
- Vi har desværre igennem årene oplevet, at folk pludsleig ikke har råd til at betale restbeløbet på killingen, som de har reserveret, og derfor udsættes afhentningstidspunktet igen og igen. Dette sætter os i en besværlig situation med en killing, som er klar til at knytte sig til en ny familie. 
- Eller at folk pludselig booker en sommerferie på flere ugers varighed i udlandet, således de ikke kan afhente deres reserverede killing som 12 uger, men i stedet forventer, at vi holder sommerferie hjemme, imens vi passer killingen. 

Derfor har vi været nød til at sætte en tidsramme for afhentningen af killinger!  
Vi håber på forståelse herfor 😇

Indtil det totale beløb for katten er betalt, bliver katten hos opdrætter.
Restbeløbet betales kontant senest ved afhentning af killingen, ellers udleveres den ikke til køber. Vi tilbyder ikke afdragsordninger!
Vi tager kun imod kontant betaling i forbindelse med afhentning af killing. Vi har desværre oplevet en del forskellige betalingsproblemer igennem årene, og derfor har vi valgt, at alt skal være kontant betaling ved afhentning af killingen, således der ingen tvivl eller problemer opstår!
- Vi har oplevet at folk forventer, at kunne anvende MobilePay, men ikke er opmærksomme på deres daglige beløbsgrænse og derfor ikke er i stand til at betale i forbindelse med afhentningen.
Dernæst har vi modtaget dækningsløse checks!
Vi har oplevet, at folk lover de vil gå hjem og lave bankoverførsel efterfølgende, men aldrig gør det!
Vi har oplevet at der bliver lavet bankoverførsel på afhentningstidspunktet, som køber efterfølgende har annulleret ved hjemkomst med killingen. 
Vi har oplevet at folk vil lave bankoverførsel forud for afhentningen, men ikke er opmærksom på bankdagene det tager, hvilket oftest resulterer i, at betalingen ikke er modtaget på dagen, hvor killingen ønskes afhentet. 
DERFOR har vi valgt, at skære alle over en kam og modtager nu kun kontant betaling på afhentningsdagen. Respekter venligst dette. 

Vi imødeser at dag og tidspunkt for afhentningen af killingen, aftales med os i god tid, og gerne 2-3 uger før killingen er leveringsklar, hvis muligt🙏 

Vores killinger er først klar til at flytte, når de er 12 uger gamle. Læs en artikel om bekendtgørelsen her.

De er ikke store nok eller mentalt modne, til at undvære deres mor før de bliver 12 uger gamle. Desuden er det imod vores moral og etik i opdrættet, samt vedtaget ved lov og endvidere en regel i vores katte klub. Der kan på ingen måde afviges fra dette og alle forespørgsler herom vil blive afvist!

 

Følg killingerne via billeder: 
Når du har reserveret en killing hos os, så beder vi dig gerne om, at rette henvendelse via messenger til vores katteri profil (hvis du ikke allerede har gjort det). Her igennem vil vi nemlig sende dig billeder og video af din killing.
Det er naturligvis ikke et krav, at man er på Facebook, for at kunne købe en killing hos os 😉 Er man ikke det, kan billederne og video sendes som MMS besked. 


Vi tager billeder af killingerne hver uge, fra fødsel til de forlader vores hjem, som vi sender direkte til dig.
Hjemmesiden bliver kun opdateret i killinge galleriet lejlighedsvis.

Vi syntes det er passende, at man kan følge sin killing uge for uge, da glæden og iveren er stor for den nye familie, og desuden udvikler killingerne rigtig meget igennem ugerne hos os. 

 

Kontakten til os i nutiden og fremtiden:
Det er en tillidssag både at købe og sælge en killing, da der er mange følelser involveret. Derfor ønsker vi at holde en tæt kontakt til alle vores killingekøbere, ikke mindst i tiden hvor killingen er hos os, men også løbende resten af kattens liv. 
Vi håber at de som overtager vores killinger, har lyst til, at informere os om kattens fysiske og psykiske udvikling, samt sende billeder, da dette er yderst vigtigt for vores fremtidige avl. Vi engageret i afkommets ve og vel, og det er endvidere vigtigt for det fremtidige opdræt, at kende til tidligere afkoms udvikling.

Vi håber selvfølgelig at køber også vil sætte pris på denne kontakt. Ud over at det betyder meget for os og vores avl, at kende til kattenes udvikling, så er det også bare så hyggeligt med en kattesnak og vi eeeeeeelsker billeder 🤗

Vi vil til hver en tid stå til rådighed for vores killingekøbere, og stå klar med vejledning, uanset hvad det måtte have med katten at gøre. 


Hvide killinger:

Ved reservation af en hvid killing, skal man vide at der kan være en chance for at den er døv (helt eller delvist), da døvhed hænger ved genet der udgør den hvide pelsfarve. I omgangen med killingerne i dagligdagen i deres første 12 uger, får vi hurtigt en ide om, om deres hørelse er i orden. Hvis killingen er døv, tilbydes køber at købe killingen til reduceret pris, hvilket vil være 5.000 kr., eller overføre reservationen til en anden killing (evt. til et efterfølgende kuld). Der gives ikke yderligere rabat på en hvid døv killing, selvom den købes sammen med en anden killing.

Hvide killingers hørelse vil blive tjekket hos dyrlægen inden salget. Hvis man ønsker yderligere undersøgelse for den hvide kats hørelse, hos en specialist ved brug af BEAR (brainstem auditory evoked response) test, tillægges der 1.500 kr. for denne test til kattens salgspris. Testen kan foretages ved en specialdyrlæge i Odder eller København, ved bedøvelse fra killingen er 9 uger gammel.

Hvis katten testes via BEAR test og konstateres helt eller delvist døv, gives beløbet for testen ikke retur og reservationsgebyret kan kun overføres til en anden killing (det kan betyde man skal vente på det efterfølgende kuld skal blive født).

Hvis killingen er døv, er det et ABSOLUT KRAV, at den kun må holdes som indekat! En døv kat er ofte utrolig naiv og tillidsfuld fordi lyde aldrig har skræmt den, men derved har den heller ikke en chance på egen hånd i den frie natur og i trafikken, hvor mange fare lurer! Det vil være meget uansvarligt og den visse død for katten, hvis den bliver lukket ud selvom den er døv, og det ønsker vi ikke skal overgå vores afkom.

LÆS MEGET MERE OM HVIDE KATTE HER!

 

Garanti:
Skulle en kat solgt af DK Meldgaards, mod alle forventninger vise sig at have en arvelig lidelse, som opdrætter kan drages ansvarlig for, og som resulterer i kattens død, tilbyder DK Meldgaards en ny killing eller voksen kat i erstatning - dog med forbehold for, at DK Meldgaards stadig er aktiv opdrætter. Denne garanti er gældende fra købsdato og 2 år frem.

Ved brug af garanti, skal der fremvises specifik dokumentation, skrevet og underskrevet af den veterinær som måtte have undersøgt katten for den pågældende lidelse!! En diagnose skal være stillet!
Killingens pris tilbagebetales ikke, hvilket vil sige at ved indgåelse af denne kontrakt underskriver man på, at handlen ikke kan ophæves efter afhentning af killingen hos opdrætter!

Opdrætter tilbyder en erstatnings kat inden for 1 år, og hvis køber ikke kan eller vil tage imod en erstatnings kat i dette tidsrum, uanset årsag, frafalder opdrætteres erstatningspligt i enhver henseende. 

Garantien omfatter ikke nogen form for smitsomme sygdomme/virus (herunder også latent virus og mutationen af coronavirus, som bliver til FIP), ej heller smitsomme sygdomme, som påvises efter kattens afhentning hos opdrætter. 

Vi anbefaler altid på det kraftigste, at man tegner en sygeforsikring, og også gerne en livsforsikring, hos Dyrekassen Danmark, Agri eller lign.

Da køber/ny ejer selv er ansvarlig for, at tegne en sygeforsikring, kan opdrætter på ingen måde drages til ansvar for evt. dyrlægeregninger, efter at katten er overdraget til ny ejer.

Ved brug af garantien og ny killing tilbydes, betales der som udgangspunkt, hvad der svarer til kattens depositum, med mindre anden aftale indgås.

 

Fejl & Mangler:
Sælges en kat med fejl eller mangler har, sælger pligt til at oplyse køber om disse og katten vil da ikke være egnet til udstilling. Hvis katten er reserveret som kæle/familiekat, vil der normalvis blive givet et prisafslag. Dog skal man huske at fejlen eller mangelen ikke forringer kattens kvalitet som kælekat/familiedyr, hvis dette er hvad den er købt for.

Der kan være tale om ubetydelige fejl/mangler som små medfødte misdannelser, haleknæk, et lille navlebrok eller tilstoppede tårekanaler eller andet.
Køber kan ikke påråbe fejl og mangler efter katten har forladt opdrætter. 


 

Udstilling af kæle/familiekat:
Hvis man ønsker en killing til udstilling, er det en god ide man nævner det for os, så vi kan hjælpe med at vælge en killing, som vi tror vil være egnet. Dog skal det understreges at vi aldrig kan garantere for killingens udstillingsresultater, da dette afhænger af killingens udvikling, konkurrence, præsentationen af katten og dommerens valg. Vi ser naturligvis gerne at killinger, som er solgt til kæl, også bliver udstillet, men det står enhver frit for. Vi er gerne behjælpelige vedr. udstilling og følges gerne med vores købere på udstilling.

Det er naturligvis muligt at udstille en kat, som er købt til kæl/familiekat og som er neutraliseret. Selvom en kat er solgt som kæl/familiekat, kan den rumme nøjagtig de samme kvaliteter, som en avlskat!

Hvis køber inden depositum er betalt, har fortalt opdrætter at der er ønske om at udstille katten, men stadig køber den som neutraliseret kæledyr/familiekat, må denne kat ikke bære fejl eller mangler ved salg. – Se under den gældende FIFe standard for racen mht. udstilling.

Ingen opdrætter kan garantere for en kats udseende når den vokser op, derfor ligger det alene i begrebet ”udstillingskat”, at katten ikke har fejl der diskvalificere den i forhold til den gældende standard. Vi vil oplyse køber om racens vigtigste kendetegn, og give vores vurdering af killingens kvalitet på salgs tidspunktet med henblik på udstilling i fremtiden.

Sælges en kat med fejl eller mangler (f.eks. et haleknæk), vil køber blive oplyst om det og der vil oftest været et lille prisafslag. Katten vil da ikke være egnet til udstilling.

Selvom en killing ikke har nogen fejl eller mangler, betyder det ikke nødvendigvis at den er udstillingsegnet. En udstillingskat skal have det helt rette udseende, et egnet temperament og nogle meget bestemte træk.

Det er heller ikke alle af os mennesker der går hen og bliver skønhedsmodeller, selvom vi ikke har store ører. Spørg os eventuelt om din killing eller voksne kat vil kunne begå sig på udstilling, og vi vil fortælle dig om dens stærke og svage sider og guide dig.

Det er naturligvis kun i vores bedste interesse, at de bedste af vores afkom, som er yderst racetypiske og repræsentative, bliver fremvist på udstillinger.

DK Meldgaards, Laila & Mads Meldgaard Petersen | 8930 Randers NØ - Denmark | mail@katterimeldgaards-sibirisk.dk